PERSBERICHT -- Nieuw raadslid Hart voor Hilversum

PERSBERICHT -- Nieuw raadslid Hart voor Hilversum

Nieuw raadslid Hart voor Hilversum `Voorbeeld voor de solidaire samenleving’

Hilversum, 18 september 2017

Hart voor Hilversum maakt bekend dat Ria de Jong-Schrijvers (59) de raadszetel overneemt van Louis van Leeuwen die vorige maand plotseling overleed.

Aanpakker

Ria de Jong is een Hilversumse met het hart op de goede plaats. Eerder dit jaar ontving Ria, zelf moeder van een zwaar gehandicapte volwassen dochter, een koninklijke onderscheiding voor haar onvermoeibare inzet als mantelzorger. Ook is ze al jaren de drijvende kracht achter de Stichting Funtours die mensen met een meervoudige beperking mee uit neemt en is zij de spil van Mantelzorgkoor 'De Lichtpuntjes’. Naast haar drukke bezigheden als mantelzorger en vrijwilliger is Ria ook nog eens een actief lid van de Vereniging tot Behoud van Anna's Hoeve. Hierbij zet ze zich in voor de natuur en leefbaarheid van dit mooie stukje Hilversum dat onder meer wordt bedreigd door de geplande aanleg van de HOV-busbaan. Ria zou graag zien dat er beter wordt omgegaan met de natuur, en dat de WMO en het Sociaal Plein laagdrempeliger worden gemaakt: “Mensen die hierop een beroep moeten doen zouden daar met open armen moeten worden ontvangen. Nu maakt de bureaucratie het systeem veel te onduidelijk en klantonvriendelijk. Ik hoop daar als raadslid van Hart voor Hilversum iets aan te kunnen doen.”.

Fractievoorzitter Karin Walters: "Ik ben ontzettend trots dat Ria onze fractie komt versterken. Ze belichaamt namelijk alles waar Hart voor Hilversum voor staat: ze is sociaal, maatschappelijk betrokken en oprecht begaan met ons dorp en al haar inwoners. Als echte Hart-voor-Hilversummer is Ria het oog en oor van haar buurt, en zorgt ze ervoor dat problemen worden benoemd en opgelost."

"Voorbeeld"

Toen Burgemeester Broertjes Ria de Jong afgelopen april de koninklijke onderscheiding opspeldde, roemde hij haar als hét grote voorbeeld voor de solidaire samenleving. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 27 september zal de burgemeester Ria opnieuw toespreken, maar nu om haar te installeren als raadslid van Hart voor Hilversum

Bronvermelding foto: Bastiaan Miché, voor Hilversums Nieuws

27-08-2017 Deel
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu