Gemeente Hilversum laat dierenasiel Crailo barsten

Gemeente Hilversum laat dierenasiel Crailo barsten

Onze zwerfdieren zullen vanaf januari 2016 niet langer opgevangen worden door dierenasiel Crailo in Hilversum. Het college heeft besloten om dat volgend jaar te gaan doen in een mega-asiel in Amersfoort. Komend jaar wil ze dan een aanbestedingsprocedure gaan beginnen waarbij Crailo ook kan inschrijven.

Dat betekent dat we een duur communicatietraject moeten gaan starten om de Hilversummers te laten weten dat ze hun vermiste huisdieren niet langer op Crailo hoeven te gaan zoeken maar dat de mensen naar Amersfoort moeten gaan. Wethouder Nicolien van Vroonhoven wil nu ineens optrekken met de regio, is doof voor elk redelijk argument en baseert zich op roddel en achterklap. Zoals van dierenartsen die hoge tarieven berekenen en die niet blij zijn dat dierenasiel Crailo zich verbonden heeft aan een goedkopere dierenarts.

De wethouder zegt dat ze haar eigen dier nooit naar Crailo toe zou willen brengen. Wanneer zou ze daar voor het laatst zijn geweest? De verblijven zijn inmiddels mooi opgeknapt met nieuwe vloeren en nieuwe muren. De vrijwilligers zijn vreselijk lief voor de dieren en ze krijgen kwalitatief heel goed voer. Ze spreekt over onduidelijke bedrijfsvoering maar heeft zich totaal niet verdiept in de boeken. Hart voor Hilversum heeft dat wel gedaan en heeft niets onrechtmatigs gevonden. Daarbij komt ook nog dat de tarieven in Hilversum beduidend lager liggen dan in Amersfoort.

Bij Crailo kost de opvang van een hond (quarantaine en inentingen) € 261,50 en in Amersfoort € 466, Voor een kat is dat in Crailo € 205,02 en in Amersfoort € 342. Dit college beroept zich voortdurend op het overleg dat ze willen voeren met de inwoners van Hilversum maar vragen zich niet af wat de Hilversummers vinden van de beslissing om onze zwerfdieren voortaan in Amersfoort op te vangen. Ik kan het niet meer horen wanneer een politicus zegt dat ze naar de mensen gaan luisteren. Bah.
Als ze vinden dat ons eigen asiel er beter uit moet zien dan mogen ze daar toch ook wat tegenover stellen? De gemeente Hilversum vangt per jaar ruim € 450.000 aan hondenbelasting en dat gaat naar de algemene middelen. Ik zou het eerlijk vinden als we een deel daarvan zouden gebruiken om een mooi dierenasiel neer te zetten. Dat mega asiel in Amersfoort is er gekomen dankzij een subsidie van 1 miljoen van de gemeente Amersfoort.
Vanavond heeft een motie van Hart voor Hilversum om komend jaar toch nog bij Crailo te blijven het niet gehaald. Geen boodschap aan al die vrijwilligers die zich al vele jaren met veel liefde inzetten voor de dieren. Onbegrijpelijk dat een stad van 85.000 inwoners onwillig is om haar eigen zwerfdieren op te vangen, kleinschalig en dicht bij de mensen. Grrrrr, ik ben boos en verdrietig.

Léonie Sazias
Fractievoorzitter Hart voor Hilversum.

16-10-2015 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl