Van achterhaalde HOV-busbaan naar nieuwe “slimme” buslijn!

Van achterhaalde HOV-busbaan naar nieuwe “slimme” buslijn!

Comité Busbaan Nee heeft al meermalen aangetoond, dat de 118 miljoen kostende HOV-busbaan totaal overbodig is en de reizigers zelfs dupeert. Voor Huizen en Blaricum nadert het punt van “buigen of barsten”. Blijft men binnen het keurslijf van gedeputeerde mevrouw Post of kiest men dit moment om over te stappen op een “slimme” buslijn voor de regio?

Buslijn 150 naar Rijnsweerd en de Uithof stopt per 8 juli

Over een paar weken stopt de Snelwegbus lijn 150 van Connexxion. Deze succesvolle bus reed vanaf Almere via Carpoolplaats Blaricum naar de Uithof, de campus van de Universiteit Utrecht. Veel studenten maakten hier gebruik van. De buslijn was een pilot van het Ministerie. Het geld is nu op. Almere en de Provincie Noord-Holland willen geen extra geld vrijmaken om de bus door te laten gaan. Veel reizigers worden zo gedupeerd.

Tijd voor een nieuwe Kennis-lijn

De huidige bus 320 vervoert dagelijks vele studenten uit de regio naar het MBO college in Hilversum. Deze bus wil men omvormen naar de HOV-bus. Die rijdt naar Hilversum Centraal en komt dus niet meer bij deze grote regio-school.

Tijd voor de regio om iets slimmers te verzinnen voor buslijn 320, namelijk een combiroute van de huidige 320 met de huidige 150. In Hilversum rijdt de 320 dan niet door naar Station Hilversum, maar de bus gaat vanaf het Arenapark meteen door naar Utrecht. Op het plaatje ziet u de route bij Hilversum.

Deze combi-lijn rijdt vanaf Amsterdam Amstel (vlakbij de Amstelcampus van HvA), via Huizen en Carpoolplaats Blaricum naar het MBO-college in Hilversum en meteen door naar de Uithof in Utrecht. Kijk, daar help je onze jonge mensen mee: een Kennis-lijn!

De Makkelijke Zorg-lijn

Er zijn nog meer voordelen. Deze buslijn wordt ook meteen een Zorg-lijn: De Zorg-lijn rijdt vanaf het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het UMC in Utrecht, langs Tergooi Hilversum en Tergooi Blaricum naar station Amsterdam Amstel. Vanaf daar ben je met enkele metrostops bij het AMC in Amsterdam. En natuurlijk rijdt de Zorg-lijn ook de omgekeerde route. Zo kunnen alle inwoners in onze regio op een goedkope en makkelijke manier bij alle belangrijke zorginstellingen komen. Prettig, en het scheelt ook kosten voor zorgvervoer per taxi.

Snel naar je Werk-lijn

Deze slimme lijn komt langs veel grote kantorenlocaties. Vanaf Amsterdam Amstel zijn diverse werklocaties in Amsterdam snel te bereiken. Verder rijdt de slimme lijn over kantorenpark Arena in Hilversum en stopt deze bij Station Hilversum Sportpark, zodat forensen kunnen over stappen op de trein naar Utrecht. Vervolgens gaat de slimme bus door naar kantorenparken Rijnsweerd Noord en Rijnsweerd Zuid in Utrecht. Daar werken duizenden mensen.

Hart voor Hilversum roept de regio op te kiezen voor de busreiziger!

Er zijn genoeg petities ingevuld. Er zijn vele acties gevoerd. De inwoners van Huizen, Blaricum, Laren en Hilversum hebben voldoende duidelijk gemaakt dat ze het dure HOV-project niet willen, omdat het busvervoer er niet beter van wordt.

Hart voor Hilversum roept de gemeentebesturen in Huizen, Blaricum, Laren en Hilversum op om lef te tonen. Stap af van het twintig jaar oude idee van een HOV-busbaan en kies voor slim en flexibel busvervoer, waar de inwoners van deze regio écht wat aan hebben!

Fractie van Hart voor Hilversum

SlimmeBuslijn.png

25-06-2016 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl