Gaat u vaak naar de dokter? Pak die bonus!

Gaat u vaak naar de dokter? Pak die bonus!

U heeft nog 2 weken om over te stappen naar de collectieve zorgverzekering van de gemeente. Door inzet van Hart voor Hilversum is er in 2017 een bedrag van 400.000 euro beschikbaar om alle mensen die van de van de ruimste variant van deze verzekering gebruik maken een éénmalige bonus te geven.

Geen zorgen over het eigen risico
Speciaal voor mensen met een laag inkomen biedt de gemeente een collectieve zorgverzekering aan. U bent dan goed verzekerd en niet duur uit. Er zijn 2 varianten. De gewone variant is voor mensen die niet zo vaak naar de dokter hoeven. De gemeente draagt 10 euro per maand bij in de kosten. De ruime variant is vooral bedoeld voor mensen die vaak naar dokter, de specialist of het ziekenhuis moeten of veel medicijnen gebruiken. Bijzonder is dat het eigen risico van 385 euro en allerlei eigen bijdragen hierbij meeverzekerd zijn! U heeft geen zorgen meer om het eigen risico en dat maakt dat u met een gerust hart naar de dokter kunt als dat nodig is, ook al heeft u het niet breed. De gemeente legt 40 euro per maand bij in de kosten.

Hart voor Hilversum redde het geld voor chronisch zieken en gehandicapten
Veel landelijke regelingen, zoals de Wet Tegemoetkoming chronisch zieken en de Compensatie eigen risico, zijn afgeschaft. In plaats daarvan geeft de rijksoverheid elk jaar geld aan iedere gemeente om terecht te laten komen bij deze doelgroep. In 2015 hield het college maar liefst 400.000 euro over van het geld dat Hilversum hiervoor beschikbaar had. Dat vond Hart voor Hilversum niet kunnen en we dienden een motie in, die unaniem aangenomen werd, dat dit geld gereserveerd zou worden en in 2017 alsnog bij de chronisch zieken en gehandicapten terecht moest komen.

Een bonus bij deelname aan de collectieve zorgverzekering
Wethouder Klamer heeft laten weten dat hij het college gaat voorstellen om in 2017 de 400.000 euro te verdelen over de mensen die meedoen aan de collectieve zorgverzekering. Helaas heeft hij het college nog niet laten besluiten hoe dit precies gaat. Krijgen alle deelnemers een bonus of alleen diegenen die de ruime variant gekozen hebben en dus vaak naar de dokter gaan? De schatting is dat er zo'n 4000 Hilversummers meedoen aan de collectieve zorgverzekering. De 400.000 euro wordt over de mensen verdeeld, die per 1 januari meedoen aan de collectieve zorgverzekering. Dus de eenmalige bonus zou dan 100 euro zijn. Best leuk, als je weinig geld hebt!

De "bijna all-inclusive" verzekering
U heeft al van uw huidige verzekering gehoord hoeveel u per maand gaat betalen in 2017. Hier vindt u de premies van de verzekering die de gemeente biedt: https://www.gezondverzekerd.nl/gemeente/hilversum/#!/pakketten De ruime variant van de gemeente klinkt best duur: 161,22 euro per maand. Maar hier zitten zo goed als alle eigen bijdragen voor thuiszorg en voor geneesmiddelen in en het volledig eigen risico! Om te weten of over overstappen voordelig voor u is, doet de premie voor 2017 van uw huidige verzekering keer 12, u telt daar 385 euro bij op, plus alle eigen bijdragen die u in een jaar betaalt en u deelt dit bedrag weer door 12. Dan komt u op een premiebedrag per maand uit dat u kunt vergelijken met deze 161,22 euro. Best kans dat u met deze "bijna all-inclusive" verzekering goedkoper uit bent! En u heeft geen zorgen meer over uw medische kosten.

Nog 2 weken om over te stappen en de bonus te scoren!
Alle Hilversummers met een niet zo hoog inkomen, tot 130% van het sociaal minimum, kunnen overstappen. Dat is een best ruime grens. Zo kan elke volwassen alleenstaande, die een inkomen heeft dat minder is dan 1270 euro netto per maand, meedoen. Ook elk echtpaar met een inkomen lager dan 1814 euro netto per maand kan overstappen. De precieze bedragen vindt u hier, in de laatste kolom: http://www.hilversum.nl/sociaalplein/Inkomen/Minimaregelingen/Brochure_en_bijstandsnormen/Bijstandsnormen_en_andere_bedragen_2016.pdf De algemene info van de gemeente over de collectieve ziektekostenverzekering staat hier: http://www.hilversum.nl/sociaalplein/Inkomen/Minimaregelingen/Collectieve_ziektekostenverzekering De uitgebreide informatie over de ziektekostenverzekering staat hier: https://www.gezondverzekerd.nl/gemeente/hilversum/#!/pakketten Hier kunt u ook uw overstap regelen. Dit kan nog tot eind december. Zet 'm op en doe het snel!

Karin Walters Hart voor Hilversum

P.S. Aan dit artikel kunnen geen rechten ontleend worden. We hebben u zo concreet mogelijk willen informeren. Voor de volledige informatie kunt u te rade gaan bij het Sociaal Plein, elke ochtend open aan de Wilhelmima 1-19 bij het station.

 

11-12-2016 Deel
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu