P E R S B E R I C H T

P E R S B E R I C H T

Hilversum, 27 juni 2017

Hart voor Hilversum heeft kennis genomen van het aftreden van wethouder Arjo Klamer en het uittreden van de SP uit de coalitie. Al op 7 juni hadden Hart voor Hilversum en Leefbaar Hilversum een motie van wantrouwen tegen de wethouder ingediend, die het toen door een reddingsoperatie van de coalitiepartijen niet haalde. Wij juichen het toe dat de wethouder nu alsnog zijn conclusie heeft moeten trekken. Zijn positie was onhoudbaar en dat was slecht voor Hilversum.

Fractievoorzitter Karin Walters: "Het is spijtig dat de SP er met deze wethouder niet in is geslaagd het college een sociaal gezicht te geven. De collegepartijen D66, VVD en CDA hebben hem te lang de hand boven het hoofd gehouden: zijn vertrek was onvermijdelijk. Telkens weer moesten wij constateren dat op de dossiers van wethouder Klamer onvoldoende resultaten werden geboekt. Hij was daar, door een gebrek aan zelfreflectie of zelfs afwezigheid bij belangrijke vergaderingen, door de raad niet op aan te spreken."

Tot de volgende raadsverkiezingen zal Hart voor Hilversum, in het belang van alle Hilversummers, het college scherp in de gaten blijven houden op het alsnog realiseren van de belangrijke dossiers op het gebied van welzijn, werk en wijken die wethouder Klamer nu overdraagt.

Ondanks de forse kritiek die wij als Hart voor Hilversum hebben geuit op het gebrek aan voortgang op zaken die er voor Hilversum en haar inwoners werkelijk toe doen, hebben wij Arjo leren kennen als een sociaal betrokken politicus. Wij wensen hem daarom alle goeds voor de toekomst.

 

27-06-2017 Deel
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu