Goedkopere zorgverzekering vanuit de gemeente voor mensen met hoge zorgkosten

Goedkopere zorgverzekering vanuit de gemeente voor mensen met hoge zorgkosten

Reuze blij zijn we dat de zorgverzekering vanuit de gemeente goedkoper wordt vanaf nu! Hart voor Hilversum heeft zich daar sterk voor gemaakt. Twee jaar lang bleef er geld over dat bestemd was voor chronisch zieken en gehandicapten. We hebben voorkomen dat dit geld in de schatkist verdween. Het geld wordt nu ingezet om elke Hilversummer die via de gemeente bij Menzis verzekerd is vanaf 1 januari 2018 een extra korting van 10 euro per maand te geven op de ziektekostenpremie!

Hart voor Hilversum redde het geld voor chronisch zieken en gehandicapten

Veel landelijke regelingen, zoals de Wet Tegemoetkoming chronisch zieken en de Compensatie eigen risico, zijn afgeschaft. In plaats daarvan geeft de rijksoverheid elk jaar geld aan iedere gemeente om terecht te laten komen bij deze doelgroep. In 2015 hield het college maar liefst 400.000 euro over van het geld dat Hilversum hiervoor beschikbaar had. In 2016 hield het college 367.000 euro over. Dat vond Hart voor Hilversum niet kunnen. We dienden twee moties in, waarin stond dat dit geld gereserveerd zou moeten worden en alsnog bij de chronisch zieken en gehandicapten terecht moest komen. Het college heeft nu besloten dat het geld ingezet gaat worden. Vanaf 1 januari 2018 krijgen alle deelnemers aan de ziektekostenverzekering van Menzis, die via de gemeente wordt aangeboden, elke maand 10 euro extra korting op de ziektekostenverzekering!

Voor mensen met laag tot middeninkomen

Alle Hilversummers met een beperkt inkomen kunnen deelnemen aan deze ziektekosten verzekering. Zo kan elke volwassen alleenstaande, die een inkomen heeft dat minder is dan 1.282 euro netto per maand, meedoen. Ook elk echtpaar met een inkomen lager dan 1.832 euro netto per maand kan in november 2017 overstappen.

De "bijna all-inclusive" verzekering
De ruime variant van de gemeente is speciaal voor chronisch zieken en gehandicapten. Hier zitten zo goed als alle eigen bijdragen voor thuiszorg en voor geneesmiddelen in en het volledig eigen risico! Volgende maand wordt de premie bekend van de ruime verzekering van Menzis via de gemeente. De gemeente geeft hier nu dus nog eens 10 euro per maand extra korting op. Best kans dat u met deze "bijna all-inclusive" verzekering goedkoper uit bent! En u heeft geen zorgen meer over uw medische kosten.

Schuldhulpverlening in de wijk

Er komen ook extra schuldhulpverleners, die in de wijk mensen gaan adviseren en ondersteunen. Op dit moment zijn er zo'n 1.350 mensen in Hilversum, die hun ziektekostenverzekering niet meer kunnen betalen. Ze lopen meer dan 6 maanden achter en ze vallen nu in de wanbetalers regeling: op hun inkomen wordt een "bestuursrechtelijke premie" van 134 euro per maand ingehouden door het CAK of het CJIB. Ze betalen dus meer per maand en de schuld bij de zorgverzekeraars moet ook nog afbetaald worden. Ondertussen zijn ze niet meer aanvullend verzekerd, ook niet voor de tandarts. Een hachelijke situatie.

Om ervoor te zorgen dat meer mensen hun rekeningen op tijd kunnen betalen, of bij een schuld een uitweg krijgen via een schuldsanering, gaan de schuldhulpverleners in de wijk in gesprek. Zo blijft iedereen goed verzekerd en kan met een gerust hart naar de dokter of de tandarts.

In november kunt u overstappen

Hart voor Hilversum is zeer tevreden dat er nu een korting komt op de ziektekostenverzekering. Het college heeft aangegeven deze korting ook in de komende jaren te willen doorvoeren. In november zijn de premies bekend en kunt u eventueel overstappen. De schuldhulpverleners gaan begin volgend jaar aan de slag in de wijk. We houden u op de hoogte!

Fractie Hart voor Hilversum.

08-10-2017 Deel
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu