Hart voor Hilversum wil ook in 2019 goedkope ziektekostenverzekering voor chronisch zieken

Hart voor Hilversum wil ook in 2019 goedkope ziektekostenverzekering voor chronisch zieken

Elk jaar krijgt de gemeente Hilversum 1,2 miljoen euro voor een financiële tegemoetkoming aan chronisch zieken en gehandicapten. Al twee jaar op rij is daar geld van overgebleven. Het is Hart voor Hilversum gelukt om dit geld vast te houden, zodat het wordt ingezet om de collectieve ziektekostenverzekering voor chronisch zieken in 2018 met een extra tientje per maand goedkoper te maken. Deze zorgverzekering kunt u NU afsluiten. Bovendien dienen we in de aankomende raadsvergadering een motie in om dit tientje extra korting per maand ook in 2019 te laten gelden.

Eerder berichtten we al dat het ons gelukt was om de collectieve zorgverzekering voor mensen met weinig geld en voor de chronisch zieken een tientje per maand goedkoper te maken: https://www.hartvoorhilversum.nl/nieuws/zorgkosten
De premie van deze collectieve ziektekostenverzekering is nu bekend. Mensen met een laag inkomen (tot EUR 1.282 netto per maand voor een alleenstaande en /EUR 1.832 per maand voor een echtpaar) betalen in 2018 voor de basisverzekering plus de zeer ruime aanvullende verzekering met tandartsverzekering EUR 127,27 per maand. (Hierin zit korting van Menzis en 20 euro korting per maand van de gemeente verwerkt). Het resultaat is een goede, betaalbare verzekering voor mensen met een laag inkomen. Men is goed en ruim verzekerd, ook deels voor geneesmiddelen en deels voor eigen bijdragen voor de WMO. Het doel is dat mensen met een laag inkomen met een gerust hart naar de huisarts, specialist, tandarts of fysiotherapeut kunnen.

Voor chronisch zieken met een laag inkomen is er een extra uitgebreide verzekering. Mensen met een chronische ziekte of een handicap weten vaak van te voren al dat ze hun hele eigen risico zullen gaan opmaken aan zorgkosten. Voor hen is er de “bijna all-inclusive” zorgverzekering, waarbij het eigen risico van EUR 385 is meeverzekerd! Deze verzekering kost EUR 150,27 per maand. Dit lijkt duur, maar als je de EUR 385 per jaar aan eigen risico (is EUR 32 euro per maand) er van af trekt, betaal je dus EUR 118,27 voor een zeer uitgebreide zorgverzekering. Het is een bijzondere verzekering, want zelfs de eigen bijdrage voor geneesmiddelen, orthopedisch schoeisel en de eigen bijdrage voor de WMO (tot 300 euro per jaar) zijn meeverzekerd! U komt dus nooit voor extra kosten te staan. Zo’n verzekering vindt u nergens.

Hebt u een laag inkomen? Vraag dan vóór eind december één van beide verzekeringen hier aan: https://www.gezondverzekerd.nl/gemeente/hilversum/#!/pakketten

Hart voor Hilversum heeft geconstateerd dat de gemeente verwacht ook in 2017 weer geld over te houden van de EUR 1,2 miljoen die ze van het Rijk krijgt. We hebben daarom in de raadsvergadering van november een motie ingediend om het geld dat overblijft, vermoedelijk 200.000 euro, over te hevelen naar 2019 en aan te vullen, zodat het extra tientje tegemoetkoming van de gemeente voor de duurdere verzekering van chronisch zieken ook in 2019 kan gelden. Als u chronisch ziek bent en nu overstapt naar het duurdere pakket, bent u dan 2 jaar lang uitgebreid en betaalbaar verzekerd. Tot onze verbazing kreeg de motie geen meerderheid: Hart voor Hilversum, PvdA, SP, CDA, Leefbaar Hilversum en Hilversum1 stemden vóór, maar D66, VVD, GroenLinks en Christenunie stemden tegen. De stemmen staakten, met 17 voor en 17.tegen Dat betekent dat deze motie tijdens de raadsvergadering van 6 december nog een keer in stemming komt. We hopen dat de partijen die tegenstemden nog eens goed willen overwegen of ze het geld dat bedoeld is voor chronisch zieken willen inzetten voor de betaalbare, zeer ruime verzekering, waarbij men geen tegenvallers meer heeft. Daar zijn toch veel chronisch zieken mee geholpen?

We houden u op de hoogte van de uitkomst.

Fractie Hart voor Hilversum.

05-12-2017 Deel
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu