Hart voor Hilversum presenteert als eerste verkiezingsprogramma

Hart voor Hilversum presenteert als eerste verkiezingsprogramma

Verkiezingsprogramma 'En nu Lokaal!'

Hart voor Hilversum (HvH), op dit moment de op één na grootste fractie in de Hilversumse gemeenteraad, presenteert als eerste haar verkiezingsprogramma met de titel ‘En nu Lokaal!’. HvH heeft de ambitie om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 de grootste te worden. Hiervoor heeft de partij in haar verkiezingsprogramma 15 speerpunten geselecteerd.

Op de eerste plaats staat het eerder en beter betrekken van inwoners bij besluitvorming door de gemeente (door HvH ‘actieve burgerparticipatie’ genoemd). Direct daarna staat ‘Géén Gooistad’ omdat het bestuur dan op nog grotere afstand van de bevolking komt te staan en inwoners nauwelijks nog invloed zullen hebben. Andere opvallende punten in het programma zijn: meer sociale huurwoningen, een grote, gratis, fietsenstalling onder het station en het optreden tegen illegale woningsplitsing. Hart voor Hilversum let ook op de lasten voor de inwoners. Zo wil ze dat de voorziene stijging op de afvalstoffenheffing geschrapt wordt door te stoppen met de uitrol van een extra oranje bak. Ook wil Hart voor Hilversum dat parkeervergunningen de helft goedkoper worden voor bewoners. Omdat de Gemeente al jaren lang veel winst op maakt op parkeervergunningen, moet dat geld van HvH terug naar de burgers.

Hart voor Hilversum is er alles aan gelegen om bij de verkiezingen van maart volgend jaar met tien of meer zetels de grootste partij in de Hilversumse raad te worden. En volgens Fractievoorzitter Karin Walters is dat ook hard nodig:
“In de huidige en voorgaande raadsperiodes waarin vooral D66 en VVD de dienst uitmaakten, is er veel tijd, geld en aandacht gegaan naar horeca en vertier in het Centrum, maar ook aan Citymarketing’ (‘We Hliversum Here’), geldverslindende plannen voor herontwikkeling van het Stationsgebied, de aanleg van een totaal onnodige HOV-busbaan dwars door de natuur bij Anna’s Hoeve en andere prestigeprojecten. Dit ging helaas ten koste van de rest van Hilversum en de gewone Hilversummers. Zo is er bezuinigd op de buurthuizen, op maatschappelijk werk en op het onderhoud van het groen. Ook zijn veel Hilversummers in de steek gelaten, omdat ze niet goed begeleid werden naar werk. Als Hart voor Hilversum volgend jaar niet de grootste wordt, blijft alles bij het oude. Sterker nog, de dure verkeers- en bouwplannen rond het station, op Crailo en voor een cultuurplein op de Kerkbrink zullen al het beschikbare geld opslokken. En dat alles is niet goed voor al die gewone Hilversummers die in de verschillende wijken van Hilversum wonen. Juist zij moeten op ons gaan stemmen en hun vertrouwen in de politiek en het gemeentebestuur terugkrijgen. Hart voor Hilversum wil hun belangenbehartiger en ‘het Lokale Alternatief’ voor de ‘Haagse’, politieke partijen zijn.”

Het verkiezingsprogramma van Hart voor Hilversum is te downloaden via de website: Programma HvH 2018-2022 pdf of gratis te bestellen via info@hartvoorhilversum.nl

27-12-2017 Deel
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu