Kopen is vanaf nu wonen

Kopen is vanaf nu wonen

Op 6 januari jl. is een artikel op onze website geplaatst over woningspeculatie. Hart voor Hilversum stond toen op de bres tegen woningspeculatie met nieuwbouwwoningen. Wat heeft dat opgeleverd?

Het betrof toen een nieuwbouwproject op de hoek Larenseweg - Jan v.d. Heijdenstraat, lokaal bekend als het Lucent terrein.  Michiel Eerenberg: “Vanuit mijn buurt kreeg ik veel meldingen van burgers die kwaad waren dat de nieuwbouwwoningen, na aankoop door beleggers direct in de verhuur gingen voor huurprijzen tussen de € 2250,- en € 3000,- per maand. Zij vonden het niet eerlijk dat beleggers er met deze schaarse  koopwoningen vandoor gingen en vervolgens gingen verhuren voor prijzen die bijna niemand in de buurt kan betalen”.

Naar aanleiding van deze meldingen heeft Hart voor Hilversum, samen met de PvdA, vragen gesteld aan de wethouder wonen.  Met veel plezier kunnen wij melden dat de gemeente Hilversum vanaf 28 april een zgn. zelfbewoningsplicht invoert voor nieuwbouwwoningen.  Dit betekent dat vanaf heden nieuwbouwwoningen door de koper bewoond moeten worden en dat deze woningen niet als beleggingspand gebruikt kunnen worden of ermee kan worden gespeculeerd.  De regeling zelfbewoningsplicht  wordt in de toekomst waarschijnlijk uitgebreid naar bestaande woningen.

Michiel Eerenberg: “Wij zijn blij met dit resultaat! Kopen is vanaf nu wonen, en dat heeft Hart voor Hilversum altijd al gewild

29-04-2021 Deel
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl