Bestaande stenen beter benutten

Bestaande stenen beter benutten

WONEN

Bij de raadsvergadering van 21/22 April heeft ons fractielid Regie Redmeijer mede namens Haitske van de Linde van de Hilversumse VVD de vraag gesteld aan het college of de gemeente Hilversum zich heeft aangemeld bij RVO/Atelier Rijksbouwmeester voor de pilot verdichtingsscan en in het kader van flexwonen meedoet met de routekaart.

Het antwoord van het college is; "Ja dat hebben we."  We hopen snel van het college te horen welke wijken zijn gemeld voor deze "scan"!

Velen van u zullen nu denken, waar hebben ze het over? Waarom is dat positief? Wat hebben wij als inwoners of woningzoekende daaraan? Hieronder vind u de link naar het project van de overheid.

https://www.collegevanrijksadviseurs.nl/projecten/flexwonen 

https://congresflexwonen2020.nl/.../verdichtingsstudie.../ 

Het gaat om kijken naar waar liggen kansen en of die kansen passen en draagvlak hebben bij onze inwoners en onze Raad.

Bovenstaande is een Pilot, dat betekend dat enkel een plaatje wordt gemaakt met kansen en opties die de rijksbouwmeester ziet in bepaalde wijken.

 

Hart voor Hilversum en de Hilversumse VVD vinden het belangrijk dat we bestaande stenen beter benutten, dat we bestaande grond die ongebruikt ligt beter benutten, dat we bouwen wat past in een wijk, dat we doorstroom realiseren, dat mensen passend kunnen wonen. Dat we daarmee wijken kunnen versterken, dat we met de bouw van 1 woning, 3 of 4 andere woningzoekende kunnen helpen.

Daarnaast vinden we het belangrijk om als bestuur van Hilversum samen op te trekken in dit dossier en ook vooral samen met onze inwoners en de woningcorporaties/vastgoedbranche.

Haitske van de Linde en Regie Redmeijer zijn begonnen met het organiseren van een expertmeeting flexwonen voor college en raadsleden. Deze heeft plaatst gevonden op 2 maart van dit jaar. Daar hadden ze ook de woningcorporaties bij uitgenodigd

Die kunt u hieronder terugkijken.

https://www.youtube.com/watch?v=xvcAGSQKA6k 

Nu gaan de dames verder in gesprek met de verschillende fracties van de raad en blijven constant in gesprek met wethouders, woningbouwcorporaties. Zij volgen de ontwikkelingen op gebied van Wonen in de rest van het land en ze zullen de collega's voorstellen om nog dit jaar ook een grote thema meeting te organiseren voor inwoners die interesse hebben voor dit belangrijke thema.

23-04-2021 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl