Hart voor Ondernemers - Hart voor Hilversum

Hart voor Ondernemers - Hart voor Hilversum

Vrijdag 26 februari 2021 hebben raadslid Michiel Eerenberg en commissielid Chris Groeneveld, na verschillende noodkreten van ondernemers aan college en in de media, een bezoek gebracht aan twee ondernemers in winkelcentrum Kerkelanden.

Door de Coronapandemie zijn de winkels van deze ondernemers zeer beperkt open en staat het water bij deze ondernemers niet tot aan de lippen, maar daarboven.

Tijd om deze ondernemers eens een hart onder de riem te steken en te luisteren naar waar de pijnpunten zitten en te kijken waar Hart voor Hilversum ondernemers als deze kan ondersteunen.

Wij hebben gesproken met dhr. Sabrin Geerling van Primera, deze ondernemer heeft drie Primera winkels in de regio, 17 mensen personeel, torenhoge kosten, nagenoeg nul inkomsten.

Wij hebben gesproken met mw. José Kempkes van Kempkes Mode, deze onderneemster runt een familiebedrijf wat sinds de bouw van het winkelcentrum in 1972 gevestigd is op de Kappitelweg. Eveneens kent zij torenhoge kosten, daar zij een van de grotere etablissementen bezet en eveneens nagenoeg nul inkomsten.

De financiële steun geboden uit Den Haag wordt ervaren als fantastisch, maar is bij lange na niet genoeg om het hoofd boven water te houden.

Beide ondernemers hebben aangegeven het als zeer prettig te ervaren, dat er aandacht is vanuit de politieke partij Hart voor Hilversum, al begrijpen ook zij dat wij deze problemen niet weg kunnen nemen.

Michiel en Chris (beide ook ondernemers in Hilversum) hebben besloten om een van de initiatiefnemers van de brandbrief aan het college een klein presentje aan te bieden. We laten zien dat goed begrepen wordt in welke situatie deze onderneemster zich bevindt.

Wij gaan in de nabije toekomst door met deze gesprekken en proberen meer Hilversumse ondernemers te bereiken en te ondersteunen.

27-02-2021 Deel
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl