Verkiezing Politicus van het jaar 2020. Stemmen kan tot eind januari!

Verkiezing Politicus van het jaar 2020. Stemmen kan tot eind januari!

(foto: GooienEemlander. Michiel tijdens 3 avonden durende debat over het zgn. 10.000 huizenplan dat voor HvH een brug te ver was).       

Genomineerd als politicus van het jaar zijn 10 raadsleden, waaronder HvH Michiel Eerenberg. Waarom wij vinden dat Michiel die titel verdient. 

 

Michiel Eerenberg, politiek ambachtsman.

Michiel Eerenberg is een echte Hilversummer, geboren en getogen in dit mooie dorp (of stad) en bijna acht jaar politiek actief in Hilversum. Vanaf 2018 als raadslid van Hart voor Hilversum. Michiel is altijd goed benaderbaar voor alle Hilversummers. Dat blijkt uit de vele telefoontjes, appjes, mailtjes, maar ook door opmerkingen bij de ‘lucht-je-hart-bijeenkomsten’ van zijn fractie, die hij krijgt wanneer iemand iets dwars zit en dat met Michiel wil delen. Michiel gaat er dan altijd meteen op af. Vaak lost hij zaken meteen op, maar als hij anderen daarvoor nodig heeft, weet hij die te vinden en aan het werk te zetten. Daarbij kan hij altijd rekenen op de steun van zijn eigen fractie en partij. Terwijl Michiel tot 2018 in de oppositie actief was, gaat het opereren hem nu met zijn fractie in de coalitie op natuurlijke wijze goed af.

Voltijds baan

Omdat Michiel ook nog een voltijds baan heeft, spelen zijn raadswerkzaamheden zich vaak ’s avonds en in het weekend af. Een groot voordeel is dat hij uiteraard niet alleen in Hilversum woont, maar er ook zijn (schilder)werk heeft. Zo weet hij, als lid van een lokale partij die haar ‘roots’ in de wijken en buurten heeft liggen, vaak eerder van mogelijke problemen (en oplossingen) in de Hilversumse buurten en wijken, dan dat de gemeente daarvan op de hoogte is. Dat is een groot voordeel en daar maakt hij ook vaak gebruik van in zijn werk als raadslid. Tijdens de vele commissie- en raadsbijeenkomsten is Michiel altijd uitermate goed voorbereid en kan men hem ‘geen knollen voor citroenen’ verkopen. Zijn fractie steunt hem daarin en hij is ook blij met deze fractiesteun.

Actief betrokken

Zijn ambitie gaat vooral uit naar het actief betrekken van de inwoners bij maatschappelijke vraagstukken, in het bijzonder op het gebied van ruimtelijke ordening, bouwen en wonen. Voor hem is daarbij een zorgvuldig en goed uitgevoerd burgerparticipatieproces altijd uiterst belangrijk bij het maken en uitvoeren van de gemeentelijke plannen. Hij bewaakt dat dit proces goed wordt uitgevoerd. Ook stelt hij vaak het gebrek aan gemeentelijke controle op illegale woningsplitsing aan de kaak. Daarnaast heeft hij zeer recent nog vragen aan het College gesteld over de exorbitante huren van huisjesmelkers op het Lucentterrein.

Kortom, Michiel Eerenberg verdient het om eens in het zonnetje te worden gezet, vanwege zijn tomeloze inzet, groot politiek vakmanschap en gedegen voorbereide raadswerkzaamheden voor ons allemaal in Hilversum. Stemmen kan via politicus-van-het-jaar

 

19-01-2021 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl