De nieuwe voetbalclub BZC'13 is bijna compleet

De nieuwe voetbalclub BZC'13 is bijna compleet

HILVERSUM - De voetbalclubs de Zebra's en Bloemenkwartier gaan samen verder. De nieuwe club BZC'13 mist nog een team....

Half april vond er een bijzondere wedstrijd plaats: Zebra's 1 tegen Bloemenkwartier 1. Dat was een mooie gelegenheid om even langs te gaan: hoe zou het zijn met de gesprekken tussen deze twee clubs om samen te gaan? Zou dit een "klassieker" blijken te zijn? En ja hoor, vol trots meldden de Zebra's me dat de fusie de avond daarvoor rondgekomen was! Dit was de laatste keer dat ze tègen elkaar speelden in de competitie; voortaan spelen ze samen!

De nieuwe club heet BZC'13: Bloemenkwartier Zebra's Combinatie 2013 en ze spelen op de velden bij het Jagerspaadje bij Loosdrecht.

Voor Bloemenkwartier is de fusie gericht op versterking. Voor de Zebra's was de aanleiding dat de gemeente besloten had, dat ze weg moesten van Sportpark Anna's Hoeve. Hart voor Hilversum heeft er in de raad voor gestreden dat deze club een nieuw onderkomen kreeg op Anna's Hoeve, zoals aan hen beloofd was. Maar de meerderheid van de raad besliste dat Sportpark Anna's Hoeve voortaan alleen voor HSV Wasmeer was.

De Zebra's zeggen dat ze nooit zullen vergeten hoe ze door de gemeente behandeld zijn. Ze zijn gelukkig wel verder gegaan met hun toekomst.

Hart voor Hilversum is blij voor de Zebra's en voor HFC Bloemenkwartier, dat ze elkaar gevonden hebben! In de kantine en langs het veld was er die zaterdagmiddag een vrolijke en gemoedelijke sfeer en dat belooft veel goeds.

Toch wilden ze nog even aan me kwijt, dat ze nog niet compleet waren. Ze missen hun G-elftal! Dat zijn de jongens en mannen met een lichte verstandelijke beperking, die vanuit Amerpoort komen voetballen. Toen het college in december nogmaals besloot de velden niet meer aan de Zebra's te verhuren, had de gemeente alsvast dit team van Amerpoort aangeraden om weg te gaan bij de Zebra's en zich aan te sluiten bij HSV Wasmeer. Dat leek toen een goede route, maar was achteraf gezien veel te voorbarig.

Want eigenlijk ligt er nu een nieuwe optie. Amerpoort is namelijk hoofdsponsor van Bloemenkwartier en "Amerpoort" stond die zaterdag groot op de shirts van hun eerste elftal. Zou het nu niet mooi zijn als Amerpoort ook weer hoofdsponsor wordt van BZC'13 en als het G-elftal bij BZC'13 komt spelen? Dan kan dit team bij een club spelen waar iedereen "Amerpoort" op zijn shirt heeft, en zijzelf natuurlijk ook. Gaaf toch? Christiaan Smit, de voorzitter van Bloemenkwartier, vertelde me nog dat zij speciale begeleiders hebben voor deze groep, mensen die zelf met verstandelijk gehandicapten werken. BZC'13 zal het G-team warm ontvangen!

Misschien willen Amerpoort en de mensen van het G-team eens een kijkje nemen bij BZC'13? Met Amerpoort als hoofdsponsor en hun 'eigen' team bij BZC'13 zou de nieuwste voetbalclub van Hilversum helemaal compleet zijn! Op de toekomst!

Karin Walters
Hart voor Hilversum.

08-05-2013 Deel
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu