Dierenasiel Crailo is goedgekeurd door VWA

Dierenasiel Crailo is goedgekeurd door VWA

HILVERSUM - Hart voor Hilversum wilde het wel eens uit de wereld hebben: voldoet Dierenasiel Crailo nu wel of niet aan de wettelijke eisen voor zwerfdierenopvang?

Er is al heel wat over geschreven en beweerd: voldoet dierenasiel Crailo aan de wettelijke eisen van het Honden- en Kattenbesluit?

Wethouder van der Want (D66) riep tijdens de commissievergadering van 30 mei, dat "dierenasiel Crailo absoluut niet voldoet aan het Honden- en Kattenbesluit!" Leonie Sazias van Hart voor Hilversum tekende meteen bezwaar aan. Want zo zat het niet en dat wist de wethouder op dat moment ook wel.

Om een einde te maken aan de verwarring had Hart voor Hilversum de wethouder anderhalve maand terug gevraagd een inspectie te laten uitvoeren door een onafhankelijke partij, de Voedsel- en Warenautoriteit. Eerst wilde de wethouder de Landelijk Inspectie Dierenbescherming een controle laten uitvoeren, maar wat bleek, deze organisatie wordt geheel betaald door de Dierenbescherming en die zijn partij in de discussie. Wethouder van der Want wil de zwerfdieren onderbrengen bij het Dierenbeschermingscentrum in Amersfoort en dat is ook een onderdeel van de Dierenbescherming.

Gelukkig heeft de wethouder ons advies opgevolgd en de inspectie laten uitvoeren door de Voedsel- en Warenautoriteit. Bij de inspectie, die ze 2 weken geleden uitvoerden, kwamen nog wat kleine puntjes naar boven, wat wel vaker gebeurd bij een inspectie: bij enkele hekken zaten draadjes los, op sommige vloeren zaten wat bramen waar de dieren zich mogelijk aan zouden kunnen bezeren en nog een paar kleine dingen. Het dierenasiel kon de offerte voor het opnieuw coaten van de vloeren al aan de inspecteur laten zien. Men had het zelf opgemerkt en was er al mee bezig.

De medewerkers en vrijwilligers van Dierenasiel Crailo hebben hard gewerkt om alle puntjes te verhelpen in 2 weken. En het resultaat is er! De Voedsel- en Warenautoriteit kwam voor hercontrole en keurde Crailo goed. Op de foto die hierbij staat ziet u de goedkeuring van de Voedsel- en Warenautoriteit.

En wethouder van der Want? Die wist natuurlijk ook wel, dat er maar een paar eenvoudig te verhelpen puntjes waren geconstateerd bij de eerste controle. Waarom blies hij zo hoog van de toren?

Karin Walters
Raadslid Hart voor Hilversum
@KarinWalters

07-07-2013 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl