Broddelwerk bij bestemmingsplan Kerkelanden.

Broddelwerk bij bestemmingsplan Kerkelanden.

HILVERSUM - Het lukt wethouder Lon Jooren-van der Boor maar niet om een bestemmingsplan voor Kerkelanden op te leveren dat klopt. Ook in de derde versie worden bestaande rechten van bewoners afgepakt....

Het ging al een paar keer mis. In februari kwam de eerste versie van het bestemmingsplan in de commissie. Toen bleek dat de zienswijzen van de 22 indieners door elkaar gehaald waren, waardoor indieners hun eigen zienswijze niet herkenden. Er spraken zo'n 6 mensen op heftige toon in, want hun garage was helemaal niet ingetekend of de bestemming van hun aangebouwd bedrijfspand was veranderd in wonen. De wethouder zou alles nog eens goed uitzoeken.

In maart vond de herkansing plaats in de commissie. Nog steeds heftige inspraakreacties, want de garages stonden er nog steeds niet in en de bedrijfsbestemmingen klopten ook niet. Eén inspreekster liet een oud contract zien, waaruit bleek dat het bedrijfspand naast haar huis van het begin af aan die bestemming had. Het betrof een apart bedijfspand, dat los gebruikt en verhuurd kon worden. Het begon de wethouder te dagen. Nu zou het goed komen.

In mei stond het het bestemmingsplan op de agenda van de raad. Het zou definitief vastgesteld worden. Maar de wethouder had nog steeds geen apart overleg gevoerd met de insprekers, zoals afgesproken met de commissie. En eh..., ze had de raad de definitieve wijzigingennota niet gestuurd! Hoe konden we dan iets vaststellen? Toen de insprekers om de definitieve stukken vroegen, zodat ze konden checken of alles nu verwerkt was, weigerde de gemeente die te sturen. O ja, en ergens in dit proces stuurde de wethouder een brief waarin ze een inspreker zwart maakte en beschuldigde van illegale verbouwingen. Hoe krom kan het worden in Hilversum?

Enkele dagen voor de raadsvergadering stuurde Hart voor Hilversum een oproep naar de wethouder om het bestemmingsplan van de agenda te halen. Zoveel broddelwerk zou de raad niet eens mogen bespreken. Naar verluid is er achter de schermen van alle kanten druk gezet: een dag voor de raadsvergadering trok ze het terug. In de raad diende Hart voor Hilversum een Motie van Afkeuring over de gang van zaken in.

En nu staat een nieuwe versie van het bestemmingsplan op de agenda van de raad van woensdag.

In een aantal korte stukjes met foto zullen we uitleggen wat er nog steeds niet klopt.

Hier is de eerste: u ziet hier het gebouw van Fitwell gezondheidscentrum-fysiotherapie (u weet wel, die staat aan de parkeerplaats bij de Albert Heijn) van de achterkant. Wat u ziet is de uitbreiding die hier recent met bouwvergunning gerealiseerd is. Echter, de bouwvlek op de bestemmingsplankaart is niet aangepast! Als het gebouw afbrandt, kan het niet meteen zoals het nu is herbouwd worden. De rechten van Fitwell zijn met dit plan aangetast. Dat kan niet de bedoeling zijn!

Karin Walters
Raadslid Hart voor Hilversum
@KarinWalters

07-06-2013 Deel
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu