Comité Busbaan Nee lanceert actie-site www.busbaannee.nl

Comité Busbaan Nee lanceert actie-site www.busbaannee.nl

HILVERSUM - Het is tijd voor actie: de busbaan Huizen-Hilversum kan nu gestopt worden! Een groot aantal wijkverenigingen, politieke partijen en bedrijven in de regio heeft zich verenigd in Comité Busbaan Nee. Om hun acties te ondersteunen lanceert het Comité Busbaan Nee vandaag haar actie-website.

In september/oktober gaat de gemeenteraad van Hilversum het besluit nemen over deze busbaan door Hilversum. Een dertigtal wijkverenigingen, politieke partijen en bedrijven uit de regio hebben zich verenigd in Comité Busbaan Nee. Samen willen ze de raadsleden van Hilversum overtuigen niet in te stemmen met dit plan: 118 miljoen voor een busbaan die niet gaat werken.

Met de lancering van de website www.busbaannee.nl is er een platform ter ondersteuning van alle acties om de HOV-busbaan tegen te houden. Ook wordt er ingegaan op de acties in Velsen, waar men ook een HOV-busbaan wil stoppen. Zo wordt aan Gedeputeerde Mevr. Post en de Statenleden duidelijk gemaakt dat het huidige HOV-busbanen-concept in het Gooi en Velsen niet past.

Veel inwoners van het Gooi laten blijken dat ze de aparte busbanen in Huizen, Blaricum en Huizen onnodig vinden. Meer dan 1250 mensen hebben de lopende petitie al getekend. Opvallend veel mensen uit Huizen en Blaricum tekenen hem. De snelbus van Huizen naar Hilversum zou handig voor hen moeten zijn. Maar de inwoners uit deze plaatsen maken zich juist zorgen om de ontwrichting van hun woonwijken, als er een aparte busbaan doorheen getrokken wordt. Mensen, die nu reizen van Huizen naar Hilversum, geven aan dat de huidige buslijnen beter voldoen dan de HOV-buslijn die gepland is. Veel ondertekenaars vinden deze busbaan een enorme geldverspilling: 118 miljoen euro voor op zijn best een paar minuten tijdwinst! Dat moet toch niet kunnen in deze tijden?

De petitie kan getekend worden op www.busbaannee.nl. Op twitter kan iedereen ook @BusbaanNee volgen voor de laatste ontwikkelingen. In september zal de petitie aangeboden worden aan de Hilversumse politiek. Het Comité Busbaan Nee wil dat de politieke partijen eindelijk gehoor geven aan de mening van de inwoners in het Gooi!


Voor meer informatie kunt u terecht bij:

26-08-2013

Tags: hov

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl