Kom op vrijdag 20 september om 13.00 uur naar de manifestatie tegen de busbaan!

Kom op vrijdag 20 september om 13.00 uur naar de manifestatie tegen de busbaan!

HILVERSUM - Aanstaande vrijdag gaat het gebeuren: met de Showman's kermistractor trekken we op naar het raadhuis om de meer dan 2000 handtekeningen aan te bieden aan Burgemeester Broertjes. Komt u ook? Samen stoppen we deze geldverspilling!

Het plan om een dure busbaan aan te leggen tussen Huizen en Hilversum past niet in deze tijd. Daarom zal Comité Busbaan Nee op vrijdag 20 september een nostalgisch vervoermiddel inzetten: een Showman's road locomotive! We verzamelen om 13.00 uur op de Kerkbrink. Om 13.45 uur zullen we met zijn allen met deze kleurrijke kermistractor, die vroeger op kolen over de weg reed, naar het raadhuis van Hilversum optrekken. Daar zal Karin Walters namens het Comité Busbaan Nee rond 14.00 uur de petitie, die door Rover en een grote groep van wijkverenigingen, politieke partijen en bedrijven ondersteund wordt, aanbieden aan burgemeester Broertjes van Hilversum.

De teller van www.busbaannee.nl staat nu al op 2100 ondertekenaars. Het Comité zal in de komende 2 weken nog meer mensen op de hoogte brengen van het plan om voor 118 miljoen busbanen aan te leggen dwars door Huizen, Blaricum en Hilversum, alleen maar om snelbus 320 een paar minuten sneller te laten rijden.

Toen men met dit plan startte, vòòr de crisis, dacht men alleen aan groei. Maar nu is alles anders: het aantal reizigers neemt af. Door de crisis en meer flexwerken. Met een paar minuten tijdwinst op rijtijd wordt de reistijd echter niet korter en zal de snelbus 320 niet opeens 3 keer zoveel reizigers gaan trekken. Bij Station Sportpark en Arenapark stopt hij niet eens. Dat betekent voor ruim de helft van de reizigers een achteruitgang in reistijd. 118 miljoen van ons geld voor een busbaan die niet gaat werken? Dat is geldverspilling!!

In Huizen, Blaricum en Hilversum zien veel bewoners, dat de busbaan woonwijken zal insluiten, en dat oversteken onveiliger wordt. De busbaan is een aanslag op de leefbaarheid.

In Hilversum is er een kans om dit plan te stoppen. Er wordt wel beweerd dat alles al rond is, maar dat geldt niet voor Hilversum. Als de meerderheid van de gemeenteraad in de komende 2 maanden niet instemt met het voorstel van wethouder Boog(D66), dan kan hij niet verder en staat het hele busbaan-plan op losse schroeven. Daarom zal Comité Busbaan Nee aan burgemeester Broertjes vragen om het geluid van deze petitie te laten doorklinken in het raadhuis!

Kom ook naar de manifestatie en laat zien dat u vindt dat de busbaan er niet moet komen. Als er veel mensen meelopen, zal ons geluid sterker doorklinken!!

15-09-2013 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl