Tunnelexperts: te vroeg om tunnelvariant te kiezen

Tunnelexperts: te vroeg om tunnelvariant te kiezen

HILVERSUM - De bedrijven van het Venetapark hebben zelf een second opinion laten uitvoeren naar de tunnel Oosterengweg. Wethouder Boog haalde er nog twee tunnelexperts bij. Wat zeggen deze geleerden?

De bedrijven van het Venetapark zien de geplande smalle, gestapelde tunnel niet zitten. De provincie en de gemeente proberen alle gebouwen te laten staan, maar dan is er te weinig ruimte om de tunnel te bouwen en ook nog de bereikbaarheid van de bedrijven in stand te houden.

Om hun punt te onderbouwen hebben ze op hun kosten Arcadis een korte second opinion laten maken. Deze kwam aan het eind van de middag beschikbaar. De conclusies zijn niet mals: sommige berekeningen van de diepwanden lijken niet te kloppen, er is te weinig rekening gehouden met plek om de tunnel te maken, een deugdelijke financiële onderbouwing van de keuze ontbreekt, sociale veiligheid, luchtkwaliteit, bereikbaarheid van bestaande panden zijn onvoldoende of niet uitgewerkt.

Wethouder Boog had er vanochtend twee onafhankelijke tunnelexperts bijgehaald om de verhalen van zowel zijn 'eigen' ontwerpers als van Arcadis aan te horen.

Hun eerste opinie is nu bekend. De rest wordt morgen naar de raad gestuurd. Eerste uitspraken:

Kortom: is een raadsbesluit woensdag niet veel te vroeg?

16-10-2013 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl