Nieuwe locatie voor wijkactiviteiten in de Riebeeck

Nieuwe locatie voor wijkactiviteiten in de Riebeeck

Jarenlang was buurthuis Nova Zembla een ontmoetingspunt in de wijk. Jong en oud liep er binnen voor een praatje en voor cursussen of gezellige activiteiten.

In 2013 is buurthuis Nova Zembla gesloten. Het buurthuis had een grondige opknapbeurt nodig en daar wilde men geen geld voor vrijmaken.

Er is toen bij Gooiers Erf een ruimte ingericht tot Wijkcentrum van Riebeeck, met een eigen ingang. Er worden met name yoga en bewegingscursussen gegeven. Het is dus meer een cursuscentrum geworden dan een wijkcentrum voor ontmoeting.

Hart voor Hilversum heeft in januari 2018 een enquete gehouden onder de buurtbewoners. Daaruit is gebleken dat meer dan 80% graag een buurthuis in de wijk wil.

Een groot deel ziet dit dan ook als een gemis. Onder de ouders heerst een grote bezorgdheid. Er is geen plek waar hun kinderen terecht kunnen op de woensdagmiddagen of tijdens de vakanties.

Het volgende probleem dreigt er aan te komen: De locatie in Gooiers Erf zal eind dit jaar verbouwd worden en dit betekent voor het wijkcentrum van Versa Welzijn dat de huur is opgezegd.

Hart voor Hilversum heeft het signaal opgepakt en heeft hierover vragen gesteld.

We kunnen u nu het resultaat melden: Het wijkcentrum krijgt een nieuwe locatie in een leegstaand winkelpand in de Riebeeckgalerij! Door de inzet van wethouder Angelika Pelsink komt dit binnenkort beschikbaar. Op deze locatie kunnen buurtbewoners activiteiten organiseren en weer binnenlopen voor een praatje.

Malika Boumadkar
Raadslid Hart voor Hilversum.

26-10-2018 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl