Busbaan Nee: 'Hilversum stelt maximum van 2,5 miljoen euro'

Busbaan Nee: 'Hilversum stelt maximum van 2,5 miljoen euro'

HILVERSUM - Na het uitgebreide artikel hier op Dichtbij over de stunt van de provincie en een oproep van Hart voor Hilversum aan wethouder Erik Boog, "Let op uw tellen, de provincie past het contract wèl aan!", heeft het college een heldere brief gestuurd....

In de brief staat onomwonden dat de gemeente Hilversum niet meer gaat betalen aan de HOV-busbaan dan 2,5 miljoen euro, ook al komen de projectkosten boven de 118 miljoen euro uit. De gemeente Hilversum wil eerst van de provincie een bevestiging van deze afspraak, voordat men de samenwerkingsovereenkomst wil tekenen. Dat is de helderheid waar de hele gemeenteraad op zat te wachten!

Gaan de gemeenten Huizen, Laren en Eemnes nu ook zo'n brief schrijven? Gaan zij ook eerst hun maximum bijdrage vastleggen met de provincie, voordat ze de samenwerkingsovereenkomst gaan tekenen? Het lijkt slim om het voorbeeld van Hilversum te volgen.

De samenwerkingsovereenkomst gaat waarschijnlijk niet vandaag getekend gaat worden, zoals de planning was. Dat wilde de provincie graag, want dan kon ze a.s. maandag, als HOV in het Gooi op de agenda van de commissie staat aldaar, zeggen dat de provincie geen risico liep op kostenoverschrijdingen.

Wat gaat de provincie nu doen? Gaat men in het college van de provincie besluiten dan maar meer risico op zich te nemen? En durft ze dat wel, nu er nog zo weinig bekend is over de echte haalbaarheid van de gestapelde tunnel onder het spoor bij de Oosterengweg?

De mensen die al langer inzien, dat dat HOV-busbaan geldverspilling is en een dwaas plan, zien een klein lichtpuntje: komt er nu een einde aan dit plan, wat al 7 jaar in onderzoek is?

Karin Walters
namens Comité Busbaan Nee!

15-01-2014 Deel
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu