In Telegraaf top-10 van Nodeloze Prestige-projecten: de HOV-busbaan Huizen-Hilversum!

In Telegraaf top-10 van Nodeloze Prestige-projecten: de HOV-busbaan Huizen-Hilversum!

HILVERSUM - Het busbaanplan van Provincie Noord-Holland en de colleges van Hilversum, Huizen, Laren en Eemnes is aangewezen door de Telegraaf als Nodeloos Prestige-project. "Burgers zijn peperdure megaprojecten spuugzat", kopt de Telegraaf. Tijd voor een heroverweging?

Afgelopen zaterdag presenteerde de Telegraaf de Top 10 van Nodeloze Prestige-projecten. Met stip op 1 staat het Spuiforum, ook wel het 'Cultuurpaleis' genoemd, in Den Haag. Het kost 181 miljoen. Het wordt een groot luxe gebouw voor het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijke Conservatorium. Renovatie van hun huidige plekken in de stad zou kunnen, maar ja, je kan er ook een prestige-project van maken. "Spuiforum krankjorum" roepen de Hagenezen in verzet.

Na projecten als het nieuwe stadhuis met stadsschouwburg in Den Helder en Enschede Airport Twente volgt op de zevende plaats: "Hoogwaardige busbaan Huizen-Hilversum". 118 miljoen euro en nauwelijks een verbetering ten opzichte van R-net buslijn 320. Ook de HOV-busbaan IJmuiden/Velsen-Haarlem wordt genoemd. 70 miljoen euro voor 2 minuten tijdwinst.

In de afgelopen weken heeft Comité Busbaan Nee flink van zich laten horen, ook hier op Dichtbij. Het is nu of nooit, want op maandag 3 februari gaan de statenleden van de provincie Noord-Holland definitief beslissen of ze 118 miljoen gaan steken in dit project. Maandag 20 januari spraken we in bij de commissie van de provincie: "Deze buslijn gaat niet werken en is veel te duur. De HOV-busbaan is de JSF van 't Gooi."

We hopen dat de statenleden in de "eervolle vermelding" in de Top-10 van Nodeloze Projecten aanleiding zien om een heroverweging te maken voor dit project.

Comité Busbaan Nee.
Meer info op www.busbaannee.nl

26-01-2014 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl