De HOV-busbaan is de JSF van ‘t Gooi!

De HOV-busbaan is de JSF van ‘t Gooi!

Maandag 3 februari nemen de statenleden van de Provincie Noord-Holland een definitief besluit over de aanleg van de HOV-busbaan tussen Huizen en Hilversum. Gaan ze gedeputeerde mevrouw Post 118 miljoen euro geven om een busbaan aan te leggen, waar de reizigers niet beter van worden? Houden de "regerende partijen" in Noord-Holland, VVD-PVDA-CDA-D66, elkaar in de houtgreep om het coalitie akkoord na te komen, of is er ruimte voor heroverweging?

Vanuit Comité Busbaan Nee hebben we er alles aan gedaan om de boodschap over te brengen, dat de huidige R-net buslijn 320 al prima rijdt tussen Huizen en Hilversum en dat die 118 miljoen geldverspilling is. Hieronder leest u een deel van het inspraakbetoog dat Karin Walters, raadslid van Hart voor Hilversum, namens het Comité Busbaan Nee hield in de eerdere commissievergadering van de provincie. Alle betogen kunt u volledig lezen op www.busbaannee.nl.

"Geachte statenleden,

Wanneer is een plan, dat in aanvang een goed idee leek, toch niet meer wenselijk? Neemt u de ruimte om een nieuwe afweging te maken? Dàt zijn de vragen die ik graag centraal stel vandaag. Ik ben Karin Walters, raadslid van Hart voor Hilversum. Ik spreek ook namens Comité Busbaan Nee.

Het begon als een aardig idee: een snelle bus over een aparte busbaan van Huizen naar Hilversum. Ondertussen is R-net buslijn 320 van Huizen naar Hilversum gaan rijden. Deze wordt naar volle tevredenheid gebruikt. Hij rijdt vaak en snel. Het is al een HOV-bus, met wifi en al. Comité Busbaan Nee heeft u 2 weken geleden een rapport gestuurd. Daar is de huidige dienstregeling van lijn 320 vergeleken met de nieuwe HOV-bus. Zijn de reizigers straks sneller op hun bestemming? Dit zijn de conclusies:

En dan: hoe staat dit project ervoor qua tijd en geld? Op 9 juli 2012 nam u als Provinciale Staten het besluit om 7,5 miljoen euro vrij te maken voor de planfase. Het voorbereidingsgeld is nu op, maar de gedeputeerde heeft de planvoorbereiding nog lang niet af. Maar ze vraagt u wel alvast het hele krediet. En dan is al het geld van de aandelen Vattenfall op.

De inwoners van het Gooi weten al hoe laat het is. De HOV-busbaan is de JSF van het Gooi. 118 miljoen euro voor een buslijn die niet gaat werken. Een 2-baans weg voor bussen dwars door de natuur. Stop het nu. Laat zien dat de politiek wèl de ruimte kan nemen om een nieuwe afweging te maken.

Dank voor uw aandacht, namens Comité Busbaan Nee."

27-01-2014 Deel
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu