HvH: 'Gezeul met zwerfdieren naar Amersfoort van de baan'

HvH: 'Gezeul met zwerfdieren naar Amersfoort van de baan'

HILVERSUM - Van de rechter moet Hilversum zwerfdieren tot 1 jan 2016 bij dierenasiel Crailo opvangen. Wethouder van der Want (D66) gaat het contract met Amersfoort ontbinden. Goed nieuws! Help mee de zwerfdieren nu definitief bij dierenasiel Crailo te houden.

De rechter maakte er begin januari korte metten mee: wethouder van der Want (D66) had een te korte opzegtermijn gekozen om het contract met dierenasiel Crailo op te zeggen. Het dierenasiel verzorgt al 90 jaar de opvang van zwerfdieren en vermiste dieren in Hilversum. En dan geeft het juridisch geen pas om in juli 2013 even een briefje te sturen dat Hilversum daar over een half jaar mee stopt. De rechter berekende dat Hilversum pas 2,5 jaar later met het contract mag stoppen: per 1 januari 2016.

Hart voor Hilversum heeft de wethouder in de afgelopen commissievergadering aan de tand gevoeld over hoe dit precies gelopen was en wat er nu ging gebeuren. Als de wethouder er met die half jaar zo naast zat, had hij dan wel juist juridisch advies ingewonnen? En toen het dierenasiel begin december bezwaar aantekende tegen deze zeer korte opzegtermijn, waarom ging hij toen niet met hen om de tafel, maar sloot hij toch een contract met dierenbeschermingscentrum Amersfoort? Waarom liet hij het op een rechtszaak aankomen? De antwoorden van de wethouder waren vaag en ontwijkend.

Nu zit Hilversum met de gebakken peren: er zijn er op dit moment twee contracten. Er is een nog lopend contract met Crailo en een nieuw contract met Amersfoort. Wij vroegen ons af: de wethouder is toch niet van plan om in zijn laatste maand als wethouder Dierenwelzijn afspraken met Amersfoort te maken voor opvang na 1 januari 2016?

Gelukkig bevestigde de wethouder dat hij niet over zijn termijn heen zal "regeren". Hij is bezig het contract met Dierenbeschermingscentrum Amersfoort te ontbinden. Mooi! Dat gaat weer geld kosten, maar gelukkig zijn we dan van dit idiote plan af!

Hoe gaat het nu verder met de opvang van zwerfdieren na 1 januari 2016?

De meeste partijen in de gemeenteraad van Hilversum overwegen nog steeds een contract met Amersfoort aan te gaan. Ze laten dierenasiel Crailo in de steek.

Hart voor Hilversum is de ENIGE partij, die vanaf het begin af aan achter dierenasiel Crailo is blijven staan en de zwerfdierenopvang in Hilversum wil houden. Het dierenasiel verzorgt al 90 jaar met vele vrijwilligers de opvang van dieren zonder baasje in Hilversum. De dieren worden goed verzorgd en ze worden geholpen aan een nieuw baasje. De gemeente moet de zwerfdierenopvang bij dierenasiel Crailo laten, ook na 1 januari 2016!

Het is nu aan u: als u vindt dat het rare plan voor opvang van zwerfdieren in Amersfoort definitief gestopt moet worden, stem dan op Hart voor Hilversum op 19 maart.

Met genoeg stemmen kunnen we de zwerfdierenopvang bij dierenasiel Crailo houden, ook na 1 januari 2016.

24-02-2014 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl