10 euro per maand extra korting op de ziektekostenverzekering geldt ook in 2019!

10 euro per maand extra korting op de ziektekostenverzekering geldt ook in 2019!

10 euro per maand extra korting op de ziektekostenverzekering geldt ook in 2019!

Dankzij Hart voor Hilversum kregen inwoners die deelnamen aan de ziektekostenverzekering via de gemeente in 2018 een extra korting van 10 euro per maand op hun premie. Er was namelijk in 2015 en 2016 geld overgebleven van de 1,2 miljoen euro die de gemeente jaarlijks krijgt voor de financiële ondersteuning van chronisch zieken. Eind 2017 hebben we een motie ingediend om dit geld ten goede te laten komen aan de mensen met een laag inkomen, die verzekerd zijn bij de collectieve ziektekostenverzekering van de gemeente. Deze mensen kregen in 2018 een tientje extra korting per maand. Het is goed om te melden dat dit tientje extra korting ook geldt in 2019!

Er zijn op dit moment zo’n 2.500 volwassen Hilversummers en zo’n 700 kinderen die verzekerd zijn bij de collectieve ziektekostenverzekering van de gemeente bij Menzis. Voor hen is het goed nieuws, dat ze in het jaar 2019 ook 120 euro per persoon (10 euro per maand) minder kwijt zijn aan hun ziektekostenverzekering. Het leven is voor mensen met een laag inkomen al best duur.

De gemeente biedt 2 pakketten aan:

Bij beide verzekeringen sluit u extra een tandartsverzekering af. Meer informatie: https://www.hilversum.nl/Home/Sociaal_Plein/sociaalpleininwoners/Inkomen/Minimaregelingen/Collectieve_zorgverzekering

De collectieve ziektekostenverzekering is het meest passend voor mensen met hoge zorgkosten, bijvoorbeeld vanwege een ziekte. Pakket 2 is namelijk “bijna all-inclusive”: ook de eigen bijdrage voor medicijnen en voor de WMO is grotendeels gedekt.

Mocht u nog een nieuwe ziektekostenverzekering zoeken en u heeft een laag inkomen (echtpaar minder dan 1758 euro netto per maand, alleenstaande minder dan 1230 euro per maand), dan kunt u nog snel instappen vòòr 1 januari. Helaas zal dit maar voor 1 jaar zijn, want Menzis heeft laten weten na 2019 geen collectieve ziektekostenverzekering te bieden in Hilversum. De gemeente gaat op zoek naar een nieuwe aanbieder.

Hart voor Hilversum is blij dat de Hilversummers, die verzekerd zijn via de gemeente, ook in 2019 een tientje per maand voordeel hebben!

26-12-2018 Deel
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu