Petitie: Houdt Hilversum zelfstandig!

Petitie: Houdt Hilversum zelfstandig!

Veel partijen willen dat Hilversum gaat fuseren met Muiden, Naarden en Bussum. Hilversum is echter groot genoeg om zelfstandig te blijven. Hilversum heeft een eigen burgemeester en een eigen gemeenteraad nodig. Een referendum komt er niet. Laat daarom uw stem horen en steun deze petitie! (http://hilversumzelfstandig.petities.nl) De Provincie heeft besloten dat Muiden, Naarden en Bussum per 1 januari 2016 gaan fuseren tot gemeente Naardermeer (voorlopige werknaam). Veel Hilversummers weten het niet, maar de huidige D66-VVD-PvdA coalitie heeft besloten dat Hilversum zich zo snel mogelijk hierbij moet aansluiten. En de partijen GroenLinks, CDA en ChristenUnie vinden dat ook.

Ze vinden een referendum om de keuze over de fusie voor te leggen aan de burgers niet nodig! Ze willen haast maken: 1 januari 2017 moet het rond zijn, zodat de zelfstandige gemeente Hilversum bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen niet meer bestaat en u opeens voor de gemeente Naardermeer uw stem uitbrengt. En in de jaren daarop wil men doorstoten naar één gemeente Gooiland, van 250.000 inwoners over een enorme oppervlakte van de hele Gooi-en Vechtstreek.

Hieronder volgen enkele letterlijke zinnen uit de brief die de gemeente Hilversum namens de meerderheid van de gemeenteraad, en dus namens u, naar de provincie heeft gestuurd:

"Het advies <van de provincie> geeft een helder eindbeeld (Gooiland) en de argumenten om nu niet in één keer naar dat eindbeeld toe te werken. Wij denken dat een fusie van Muiden, Naarden, Bussum en Hilversum de beste tussenstap is om dat eindbeeld te bereiken. ....  Als uit de verkenning blijkt dat de fusie van Muiden, Naarden, Bussum en Hilversum maakbaar is, dan moet voor deze fusie direct in 2014 de (arhi)procedure worden opgestart."

Hart voor Hilversum vindt dat Hilversum met zijn 87.000 inwoners groot genoeg is om een zelfstandige gemeente blijven. We zijn vòòr samenwerking met de anderen gemeenten. We hebben net nieuwe afspraken gemaakt over deze samenwerking tussen de gemeenten in het Gooi en die moeten we juist goed laten werken. Fuseren en schaalvergroting is op zijn retour. Grote scholen blijken minder goed te werken en van veel gefuseerde gemeenten is aangetoond, dat ze alleen maar duurder zijn geworden. De gemeente krijgt steeds meer taken en die moeten dichtbij de burger georganiseerd worden om maatwerk te kunnen leveren. We vinden dat raadsleden, die in Muiden, Naarden of Bussum wonen, niet goed kunnen beslissen over situaties in Hilversum. Omgekeerd zouden wij, als raadsleden van Hart voor Hilversum, niet willen beslissen over de situaties in die dorpen: de afstand is te groot. Hilversum heeft een eigen gemeenteraad nodig om goed contact te kunnen houden met de inwoners en met alles wat er speelt. Zo willen we ook graag dat onze burgemeester bij ons blijft: Hilversum verdient een eigen burgemeester!

De partijen D66, VVD, PvdA, GroenLinks, CDA en ChristenUnie zijn vòòr een fusie van Hilversum met Muiden, Naarden en Bussum. Maar ze willen dit niet met een referendum aan u voorleggen. Hart voor Hilversum is nu een petitie gestart, zodat u uw stem kunt laten horen.

Als u ook vindt dat Hilversum zelfstandig moet blijven, teken dan hier: http://hilversumzelfstandig.petities.nl Fractie Hart voor Hilversum.

 

04-03-2014 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl