U krijgt de kruimels terug, over drie jaar

U krijgt de kruimels terug, over drie jaar

Liefst 770 Hilversummers tekenden in één week de petitie om hun teveel betaalde afvalstoffenheffing terug te krijgen. Wethouder Jaeger (D66) weigert dat. Hij steekt het geld in zijn eigen plannetje. En de coalitie (D66, VVD, CDA en SP) belooft u de kruimels, die er misschien na drie jaar over zijn, meldt het meeschrijvende Hart voor Hilversum-raadslid Karin Walters.

De hoofdlijn: in 2012, 2013 en 2014 heeft de gemeente, met D66 en VVD aan kop, teveel geld gevraagd op de woonlastennota voor het inzamelen van afval. De rechter heeft Hilversum op de vingers getikt. Hart voor Hilversum vindt dat de gemeente dit moet corrigeren en maximaal 50 euro per huishouden moet teruggeven. De door ons gestarte petitie liep als een trein. In één week zetten 770 Hilversummers hun naam eronder.

In de raadsvergadering van november overhandigde raadslid Karin Walters namens Hart voor Hilversum een versierde volle vuilniszak aan wethouder Jaeger van Financiën. Daarin zat de petitie met alle volledige namen van de ondertekenaars.

Hoe droevig was de reactie van de wethouder richting de ondertekenaars: 'Ach, het gaat om geld, dan tekent men zo'n petitie al snel. Maar wat zegt dat?' Geen woord over de juridische en morele blunder van de gemeente door te veel geld van de burgers te vragen.

Verder hield hij vast aan zijn idee om 2 miljoen euro te steken in ondergrondse containers bij winkelcentrum Kerkelanden en in het Centrum. Containers in die gebieden zijn misschien best handig voor de bewoners daar, maar ze horen niet van het onterecht geïnde geld van burgers betaald te worden. Bovendien zou de teruggave van het geld voor iedere burger goed zijn!

De wethouder verklaarde even later stoer, dat hij alle 'potjes' in de begroting afschafte: 'geen concreet plan, dan ook nog geen geld'. Maar dat geldt kennelijk niet voor het potje met geld van de burgers. Ook al heeft hij geen plan, maar slechts een idee, het geld geeft hij niet terug aan de burgers.

Opgejut door de publiciteit erover kwam de coalitie (D66, VVD, CDA en SP) met een 'doekje voor het bloeden'-motie: als de ondergrondse containers iets goedkoper uitvallen, dan krijgt u de overgebleven kruimels uit het potje terug. Maar pas over drie jaar, vlak voor de volgende verkiezingen.

Hart voor Hilversum blijft zich inzetten voor lage woonlasten voor de Hilversummers. Dat is hard nodig, want in de regio werkt men aan een plan van 6 miljoen (!) euro om nog meer afvalbakken bij uw huis te plaatsen. Wordt vervolgd.

Fractie Hart voor Hilversum.

19-11-2015 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl