Stoppen met Proppen!

Stoppen met Proppen!

De ontwikkelaar van het bouwplan voor het KRO-eiland is bezig een derde versie van een plan te maken. Daarover werden we onlangs door de wethouder geïnformeerd. Hopelijk wordt het iedereen nu eindelijk duidelijk waarom het steeds mis is gegaan met voorgaande plannen. De ontwikkelaars stuiten iedere keer op enorme tegenwind omdat ze het postzegeltje grond aan de Emmastraat helemaal vol willen proppen met appartementgebouwen.

Ook het voornemen om de KRO-studio te slopen wordt telkens afgewezen door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed omdat het een Rijksmonument is en typerend voor de omroepgeschiedenis van Hilversum. De plannen vinden geen draagkracht bij de omwonenden van de Koningstraat en de Julianalaan en ook niet bij de vier erfgoedorganisaties: Albertus Perk, Hilversum pas op, erfgoedvereniging Heemschut en stichting Cuypersgenootschap. Zij hebben al diverse verontruste brieven gestuurd naar de wethouder en de raad. Ook op de facebookpagina van Je bent Hilversummer Als…, wordt fel geprotesteerd tegen de nieuwe plannen.

Bij wethouder van Vroonhoven moet nu toch ook zo langzamerhand een lichtje gaan branden dat dit weer het zoveelste geprop met blokken is en dat niemand dat wil. Ook zij moet toch beseffen dat het plan geen draagkracht heeft en dat het niet overeenkomt met het bestemmingsplan, dat zegt dat het gebied een groen, villa-achtig karakter moet behouden.

En dan hoop ik ook dat ze zich aan haar belofte zal houden om de 2 villa’s op de Julianalaan te beschermen en dat ze niet bij de ontwikkelaar op schoot gaat zitten door ambtenaren ter beschikking te stellen die meetekenen (???) met dit plan, maar dat ze de mensen vertegenwoordigt die haar gekozen hebben. Wat zou ze doen als er volgende week verkiezingen waren?

D’66, de monumentenpartij van Hilversum, had ook grote kritiek op het plan. Maar dat was voor de verkiezingen. Nu houden ze zich ineens opvallend stil. Welke afspraken heeft dit college gemaakt dat maakt dat de wethouder ineens vaart wil maken. Het complex staat te verpieteren, met een minder massaal plan, dat recht doet aan de omgeving, zouden de zaken veel sneller kunnen gaan. Zolang het college nog aan blijft modderen met dit plan gaat de verloedering door en zou de wethouder de eigenaar van het monumentale complex op z’n minst aan moeten spreken om het oude KRO gebouw voorlopig lekvrij te maken.

Er loopt nog steeds een petitie die de sloop van de studio hoopt te voorkomen: (stop-sloop-kro-studio-emmastraat-hilversum)[http://petities.nl/petitie/stop-sloop-kro-studio-emmastraat-hilversum] Deze is nog niet aan het college aangeboden maar het wordt tijd om dat wel te gaan doen. Er kunnen nog steeds handtekeningen bij. Laten we er met z’n allen voor strijden dat er iets passends komt op die plek waar we allemaal blij mee zijn. De meeste neuzen staan al dezelfde kant op. Nu die van Nicolien, Wimar en de rest van het college nog.

26-11-2014

Tags: kro monumenten bouwplan

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl